top of page

Om mine arbeider

arbeid.jpg

Jeg arbeider i abstrakt formspråk

Et hvert bilde er en levende prosess uten tematisk opplegg på forhånd. Arbeidet skrider frem og tar overraskende og underlige vendinger. Bildet er en dokumentasjon av arbeidsprosessen over tid.

 

Detaljene i seg selv kan virke ubetydelige, men i forhold til hverandre skapes det spenning og øyet blir ledet rundt i billedflaten. Jeg må være konsentrert og på vakt, ta vare på eller forkaste elementer som dukker opp i prosessen.

 

Mitt arbeide er ferdig når blikkets reise i bildet gir opplevelser - opplevelser som jeg også ønsker deles av betrakteren.

Utdrag fra tegnerforbundet:

 

"Liv Dessen (f. 1935) arbeider med maleri og tegning i middelstore og store format. Tegningene kjennetegnes av abstrakt ekspressivitet og ofte fargesterke komposisjoner med kull og pastell. Det er en dynamikk, rytme og energi i arbeidene som gir dem et musikalsk preg og lar dem virke som en dans mellom kunstner og verk. Styrken i Dessens kunstnerskap ligger i spontaniteten, friheten og åpenheten, noe som gjør at man får oppdage verkene på nytt hver gang man betrakter de."

profil.jpg
  • Instagram Liv Dessen

Følg meg gjerne på instragram 

bottom of page